Väriä elämän

Väriä elämän

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Siemenet hankittu, yt-neuvottelut tulossa?

Eilen töissä kerrottiin, että tehostetaan ja saattaapi olla, että väkeä pannaan pihalle. Joten mähän pistin heti tuulemaan! Ja tässä ennaltaehkäisevän toimintani tulokset:




















Ruokahuolto on turvattava kriisitilanteissa ensimmäiseksi. Hinku lähteä hiplaamaan siemenpussien valikoimaa on poltellut jo hyvän aikaa, mutta tuo työpaikkani tiedote pisti vipinää kinttuihin.

Valintojen tekeminen oli vaikeaa, koska olisin lähtökohtaisesti halunnut pussin joka sorttia. Kokonaan ei siis järjen valo sammunut, olen ylpeä itsestäni. Tosin saattaa olla, että täytyy käydä kaupoilla uudelleen:) Tästähään puuttuu kaikki juurekset. Ja kesäkukat. Ja sipulit, ne ostan toki sipuleina enkä siemeninä.

Rakas mieheni rakensi minulle viime kesänä pergolan. Tänä kesänä aion ripustaa pergolan kattopalkkeihin amppelimansikkaa. Puutarhalla kiskovat näistä amppelimansikoista aivan hirveitä hintoja. Kapinahenkeä kehiin ja omaa tuotantoa peliin!






































Onko kellään kokemusta näiden esikasvattamisesta? Pussissa sanotaan, että anna itää pimeässä 15-18 asteessa, kouli kun 4-5 lehteä, ulos yöpakkasten mentyä. Ajattelin viedä kylvöksen tekniseen tilaan, siellä ei ole ikkunaa ja vähän viileämpää kuin sisällä. Ajattelin myös koulia suoraan amppeliin, jotka ripustan aluksi kasvihuoneeseen. Rakas mieheni rakensi senkin minulle viime keväänä. Joten mikäli sinulla on miehenpyydystys mielessä, suosittelen insinööriä! Oiva vaihtoehto myös tyttärelle:) Kasvihuonetta kiertää kolmella sivulla erittäin tukeva puinen, maaperustuksiin tuettu ripustustanko by insinööri. Tankoon ripustan keväällä kaikki amppelit. Kesällä siihen saa sidottua napakasti tomaatit ja kurkut.

Joka vuosi täytyy myös hullutella. Tässä minun tämänvuotinen hulluttelupussi:


Onko kukaan muu hullutellut vesimeloneilla? Sitä suositellaan istutettavaksi kasvihuoneeseen. Saahan nähdä, miten onnistuu.

Viime viikonloppuna kävin hakemassa puutarhaliiteristä esikasvatustarvikkeet eli sellaiset muoviset pienoiskasvihuoneet. Totesin ne viime keväänä erittäin käteviksi. Puutarhaliiterin hyllystä löytyi syksyllä vajaan unohtamani muovinen laatikko, joka oli täynnä siemenpusseja, joita piti tänä vuonna käyttää. Mutta arvaapa vaan - hiirillä oli ollut hauskaa. Ne olivat järsineet sievästi jokaisen siemenpussin pohjan auki ja kaikki siemenet olivat iloisen sopuisassa sekamelskassa muoviastian pohjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti