Väriä elämän

Väriä elämän

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Polka, Bounty ja Kulkuri

Mansikkamaa on nyt pientä viimeistelyä vaille valmis ja minä odottelen mansikkakesää. Viime vuonna istutin Polkaa ja Kulkuria kasvihuoneen kahdelle seinustalle. Polka oli satoisa ja sitä istutin tänä vuonna toisen penkin täyteen. Ostin vähän lisää ja loput oli omia rönsyjä. Toiseen penkkiin ostin Bountyä 10 tainta ja loput laitoin Kulkuria omista rönsyistä. Käytävän peitin kuorikatteella, jotta voi sitten lipokkaat jalassa käydä katselemassa, josko saisi maistiaisia. Vielä on suunnittelematta, kuinka suojaan mansikat räkäteiltä.

























Rönsyjä tuli viimevuotisesta 20 taimesta niin runsaasti, että niitä riitti jakaa ystävillekin. Sysksyllä rönsyjä varmasti on taas niin paljon, että ihmetellä saa, mitä niillä tekee. Kompostiin kai...

Lapsuudestani en muista, että mansikoita olisi lannoitettu. Veikkaan, että keskityin naperona marjojen kypsymisen vahtimiseen enkä hoitamisesta välittänyt. Nyt olen kuitenkin nähnyt niin paljon vaivaa mansikkapenkkien kanssa, että taidan ostaa marjalannoitetta. Se passaa myös marjapensaille, joiden sato saisi olla parempi. Viime vuonna mustaviinimarja ei tuottanut kuin syömämarjat. Punaviinimarjaa ei vanhastaan ollutkaan, joten istutin sitä viime kesänä kolme puskaa, jotka ovat talvehtineet mainiosti ja lähteneet terhakkaan kasvuun.

Jos sääennuste pitää kutinsa, lupaa nimittäin yli 10 asteen yölämpötiloja loppuviikosta, istutan perjantaina kasvimaan. Peitän sen kuitenkin harsolla. En ole vielä varma, joko uskaltaisin samalla istuttaa kasvihuoneeseen tomaatit ja kurkut.

Tänään istutin viime syksynä perustamaani pyöreään perennapenkkiin kolme verikuljenpolvea. Penkissä on vielä tilaa ainakin yhdelle, ellei kahdellekin perennalle. En tiedä, mitä laittaisin, joten annan asian hautua. Sopiva perenna pomppaa jostain kyllä esiin. Penkissä on erisäyisiä punaisia ja sinisiä  kukkia. Valkeita vielä kaipaisin.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti