Väriä elämän

Väriä elämän

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Jawohl! Ristimitattu kasvimaa lohko 2

Kasvimaa lohko 2 valmistuu insinöörin valvovan silmän alla. Nyt on mitattu pituus ja leveys, otettu ristimittaa, määritelty tarkka etäisyys kasvihuoneen sokkelista, hahmoteltu penkkien ja kulkukäytävien leveyttä, mitattu että kottikärryillä mahtuu liikkumaan ja niin edelleen. Sitten tehtiin kehikko, jolle kantattiin maahan paikka. Viikonloppuun mennessä siemenet ovat maassa. Vanha kansa sanoo, että kesäkuun 10. päivän jälkeen voi kylvää kasvimaan - maa on tarpeeksi lämmin ja hallanvaara ohi. Eli ihan sujuu aikataulussa:)
Nurmi on jo kuorittu.



Kaikkea ne ihmiset luontoon viskoo, meidän kompostin kulmalle...




































Tein kasvimaan lohko ykkösen fiilispohjalta. Ja kieroonhan se meni. Kyllä minäkin sitä lopuksi vähän katsoin, että ei tainnut tulla ihan suora... Kun insinööri näki kasvimaan, hän katseli sitä varmasti kokonaisen sekunnin, ennen kuin kommentoi rakkaudelliseen sävyyn: 'Rouvalla taisi ristimitta unohtua?' Ööööö..... joo... mutta hyvin siihen sain kaikki istutettua:)

Ristimitattu lohko 1.



















No nyt on näin hieno myös tämä lohko 1. Insinöörin oikaistua kieroudet kävi ilmi, että pitkälle sivulle tulikin lisää viljelykelpoista maata, joten istutin kulmaukseen (perinteinen ja ainoa mahdollinen ruohosipulin paikka) kiinalaisen ruohosipulin siemenet ja laitoin koristeeksi kesäkukkia siemenpussista. Vastaavasti vastakkaiseen kulmaukseen tuli myös lisää kasvimaata. Se kulmaus on kostein ja jää ensimmäisenä iltavarjoon, joten sinne kylvin jäävuorisalaattia. By the way, kiinalainen ruohosipuli on litteää ja vienosti valkosipulin makuista.

Kesämalvikkia ja silkkikukkaa kasvimaan koristukseksi ja maljakkoon.



















Kerronpa vielä, että suunnittelemme talon rakentamista. Mitähän mittaa siitä otetaan? Kun kasvimaatakaan ei meillä käännetä ilman pituus-, leveys- ja ristimittaa ja koron määrittelyä. 'Mihin korkoon tämä kehikko tulee', kysyi insinööri. Ja minä vastasin että silleen sopivasti siihen maahan. No ei vaineskaan, mullahan on korkokäyrät Excelissä, hetkinen niin kipaisen hakemassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti